Starten met video marketing? 5 tips voor beginnende videomarketeers

Videomarketing is een effectieve tool om jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen. Een boodschap via beeld en geluid wordt immers veel beter onthouden dan een droge tekst. Door effectief gebruik te maken van video marketing verbeter je onder andere je conversies en vergroot je de naamsbekendheid van jouw bedrijf. In dit artikel geven wij tips om te beginnen met videomarketing.

Als we het hebben over videomarketing, dan zijn er verschillende fases in de funnel waar een potentiële klant doorheen gaat. Aan de hand van deze fases leggen wij uit welk soort video het meest geschikt is.

1.Trek de potentiële klant aan

In de eerste fase van de funnel kent de potentiële klant jou nog niet. Aan de hand van korte videoadvertenties laat je zien dat je er bent en wat je te bieden hebt. Het doel van deze fase is om een goede eerste indruk achter te laten aan de hand van professionele en informatieve video’s.

Houd bij het maken van deze video’s de volgende vragen in je achterhoofd: ‘Tegen welke problemen lopen mijn potentiële klanten op dit moment aan?’ en ‘Op welke manier biedt mijn product/dienst de oplossing?’

2. Instrueer de potentiële klant

De potentiële klant weet nu van jouw bestaan af, met diepgaande video’s kun je laten zien welke oplossing jouw product of dienst biedt. Let op dat je in deze fase de verkoop NIET gaat pushen, dit kan juist averechts werken. Wat voor video’s werken wel? Diepgaande video’s met praktische content. Denk hierbij aan uitlegvideo’s of How-to video’s.

Tips voor videomarketing

3. Overtuig de potentiële klant

In deze fase wil jij de klant overtuigen om met jou in zee te gaan. Dit doe je door het gezicht achter het merk te laten zien en ervaringen van jouw bestaande klanten te delen. Maak een video waarin je de laatste twijfels van de potentiële klant wegneemt en benoem het resultaat dat de klant zal bereiken wanneer ze jouw product of dienst gebruiken. Gepersonaliseerde video’s en testimonial video’s zijn hierbij de key.

4. Behoud bestaande klanten

Gefeliciteerd! De klant heeft voor jouw product of dienst gekozen. Het is nu ontzettend belangrijk om deze klant aan je te blijven binden en zo klantloyaliteit te ontwikkelen. Een nieuwe klant werven kost namelijk veel meer tijd dan een bestaande klant te behouden.

Aan de hand van onboarding, walk-through en tips-and-tricks video’s zorg jij ervoor dat de klant zich goed voelt met zijn gemaakte keuze voor jouw bedrijf.

5. De videoproductie

Voordat je aan de slag gaat met het maken van video’s, raden we aan om de onderstaande stappen te doorlopen:

  • Bepaal de doelstelling:Wat wil je bereiken, wat zijn de targets? Maak deze vervolgens meetbaar
  • Bepaald de doelgroep: Wie wil je gaan bereiken? Op welk platform zit deze doelgroep?
  • Schrijf een script: Wat is de kernboodschap?
  • Plan de productie: Hoe ga je de video produceren, wat voor shots wil je gaan gebruiken, ga je zelf filmen of huur je iemand in?
  • Distributie: Hoe verspreid je de video?

Hulp nodig bij het creëren van video marketing? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Over de auteur: Thijs de Rooij