2Bfound Online Marketing

2Bfound banner

2Bfound is een online marketingbureau in Dordrecht. Als online marketingbureau is het natuurlijk belangrijk om blogs te schrijven over interessante onderwerpen. Dit doet 2Bfound daarom ook op regelmatige basis. Wanneer een blog af is en op de website wordt geplaatst is het ook van belang om deze blogs te delen op social media. Daarbij is het belangrijk om een afbeelding bij een social media post toe te voegen, zoals bijvoorbeeld een infographic. Dit is is een goede manier om aandacht te trekken bij jouw doelgroep. 

2Bfound had een mooie blog geschreven over het verschil tussen SEA en SEO. Daarbij wilde ze een coole infographic laten maken door ons, om zo de doelgroep nog meer aan te spreken om de blog te gaan lezen. Waardoor de doelgroep in 1 oogopslag visueel al uit kunnen beelden wat de belangrijkste verschillen zijn. Daar wist 2Bcontent wel raad mee!

Hoe hebben we het aangepakt?

Door het maken van een infographic kun je jouw informatie visueel maken met een combinatie van tekst en beeld. Hiermee kun je jouw informatie op een aantrekkelijke manier aan je doelgroep overbrengen.

Als eerste zijn we in gesprek gegaan met 2Bfound. Tijdens dit gesprek bespreken we altijd de wensen van de klant en proberen we een zo goed mogelijk advies te geven. Het voordeel in deze opdracht was dat er al een Blog bestond, hierdoor konden we als snel de belangrijkste punten op papier zetten die in de Infographic voor moesten komen.

Hierna zijn we aan de slag gegaan met verschillende concepten. We vinden het belangrijk om de klant vanaf moment één mee te nemen in het proces, dit doen we door elkaar continu op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Wanneer ons eerste concept af was stuurde we die meteen op naar de klant met de vraag om feedback te ontvangen. Aan de hand van deze feedback kwamen we steeds dichterbij de wensen van de klant. Het houden van goed contact tijdens dit proces is enorm belangrijk, mede hierdoor zijn we tot dit mooie resultaat geleid.

 

Infographic
whitepaper tekstbureau

“Een afbeelding die past bij jouw verhaal speelt in op gevoel, herinnering en emotie.”

Content Specialist – Richard Hooghiemstra
infographic download 2bfound

Infographic inzetten

Nadat de infographic af was heeft 2Bfound deze ingezet op verschillende online marketingkanalen. Als eerste hebben ze deze afbeelding natuurlijk gebruik in hun Blog, om zo de content visueler en aantrekkelijker te maken.

Daarnaast heeft 2Bfound deze infographic gebruikt bij het plaatsen van verschillende Social Media posts, denk hierbij aan Linkedin, Facebook & Instagram.

Ook kan deze infographic worden gedownload op de webiste van 2Bfound, op deze manier genereert 2Bfound leads die geïnteresseerd zijn in online marketing. Deze leads kunnen op een later stadium weer opnieuw worden benadert door bijvoorbeeld het sturen van e-mails. Zo verhoogt 2Bfound de kans op nieuwe klanten.

Reactie van de klant:

Thijs de Rooij 2Bfound Online Marketing

"We zien dat de lezers van blogs steeds meer verwend zijn. Je kan eigenlijk vandaag niet meer aankomen met een blog die alleen maar bestaat uit tekst. Visuele content wordt steeds belangrijker, dit maakt het lezen van blogs ook een stuk aantrekkelijker en leuker. Hierbij is 2Bcontent een belangrijke partner voor ons."

Gerelateerde berichten

waarom zakelijk bloggen
08-11-23

Het belang van een contentspecialist: Hoe zij jouw online aanwezigheid kunnen verbeteren

Lees meer
contentmarketing plan
26-09-23

De 5 voordelen van professionele copywriting voor je website

Lees meer
Ook content visueel maken met een infographic?

Neem vrijblijvend contact op!

Contactformulier
Bezig met versturen
Rosanne van 2Bcontent
Rosanne van der Putten
T. 078 - 844 52 71 (algemeen)